Veszélyben a a Forma–1-es Brit Nagydíj jövője

A szervezők életbe léptethetik a szerződésből kilépést biztosító záradékot.

MTI
2017. 07. 11. 15:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Azért hoztuk meg ezt a döntést, mert a jelenlegi szerződés feltételeivel a Brit Nagydíj számunkra pénzügyileg nem életképes” – mondta John Grant, a futamot szervező Brit Autóversenyzők Klubjának (BRDC) elnöke. A 2026-ig érvényben lévő szerződés egyik záradéka szerint a 2019-es szezon után a silverstone-i pálya tulajdonosának lehetősége van felmondani a megállapodást, illetve annak részleteiről újra tárgyalni.

Grant konkrét adatokkal támasztotta alá a társaság döntését: „két éve 2,8 millió font (978 millió forint) volt a veszteségünk, tavaly 4,8 millió, és a vasárnapi futam után is hasonlóra számíthatunk” – sorolta.

A BRDC szerint a verseny jogdíja 2015-ben még 11,5 millió font volt, 2017-re viszont 16,2 millió fontra nőtt, 2026-ig pedig 25 millió fontra emelkedik. Silverstone a Forma–1 egyik tradicionális helyszíne: a sorozat első évadának első futamán ott állt rajthoz a mezőny 1950-ben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.