Vizes vb: 3500 önkéntes lesz jelen a rendezvényen

Sokan pedig szabadságot vesznek ki azért, hogy a világbajnokság megszervezésében segítsenek.

MTI
2017. 07. 08. 16:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Perényi Szilvia, a vizes világbajnokság önkéntes programjának igazgatója elmondta: az önkéntesek először egy általános képzésen vettek részt, majd területi képzéseken tudták meg, hogy milyen feladatokat végeznek el a sportrendezvényen. Számos középiskolás, egyetemista vesz részt a programban, sokan pedig szabadságot vesznek ki azért, hogy a világbajnokság megszervezésében segítsenek. Külföldről mintegy 150 önkéntes érkezik.

Az önkéntesek például a médiacsoportba, a repülőtéri fogadásokhoz, a szállításhoz és a catering területére érkeznek, de csapatkísérőként és a versenyrendezésen is dolgoznak majd, emellett a létesítményüzemeltetésben, továbbá a FINA-irodák munkájában is részt vesznek.

Elmondta: a július 14. és 30. közötti FINA-vb-n 2500, az augusztus 7. és 20. között megvalósuló Masters Világbajnokságon 1000 önkéntes dolgozik.

Tájékoztatása szerint az önkéntesek minimum tíz napot dolgoznak, naponta egy műszakban. „Hatalmas áldozat, és hozzájárulás, amit véghezvisznek” – hangsúlyozta.

A sajtótájékoztatón arról is szó volt, hogyan készül a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ a világbajnokságra érkező belföldi és külföldi vendégek, turisták fogadására.

Bán Teodóra, a központ ügyvezetője hangsúlyozta, a közlekedés, a szállás, a közbiztonság és a rendőrségi intézkedések a legfontosabbak.

Kitért arra, hogy a szállodaszektor várhatóan csaknem 70 százalékkal túlteljesít, az előző év adataival összehasonlítva, sok vendéget fogad majd Budapest.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.