Vizes vb: képek két héttel a rajt előtt

A nagy esemény előtt körbejártuk a versenyek helyszíneit. Ezt találtuk.

2017. 07. 03. 16:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban sokan sokfélét írtak arról, hogyan állnak a budapesti-balatonfüredi vizes világbajnokság helyszínei. A Magyar Nemzet fotósa két héttel az esemény előtt végigfotózta a fővárosi helyszíneket, a képekből kiderül, milyen tennivalók maradtak a még hátralévő két hétre, vagyis a legutolsó pillanatokra.

Szélsebesen tüntetik el a földkupacokat a Dagály mellől, és állítólag a konténerek egy része is eltűnik még, illetve molinóruhába rejtik a július 14-i rajtig.

Az uszodát a júniusi Budapest Open nyílt úszóbajnokság alkalmával tesztelték, a körülbelül 50 sportolói észrevétel alapján még megpróbálják kiküszöbölni az elkövetett hibákat, pótolni a hiányosságokat.

A műúszás eseményeit bonyolítják le itt, a tóba épített két mobil medencében – az egyikben, amihez lelátó is tartozik, a versenyek lesznek hangos zenével, a másikban előkészülni, gyakorolni, melegíteni lehet majd a versenyzőknek.

Ember alig tudja elképzelni, hogy itt pár hét múlva az óriás-toronyugrás világbajnokságát rendezik, pedig igen! A Red Bull Air Race elmúlt hétvégi eseményei miatt a tornyot viszont még nem tudták felszerelni, ezt a munkát most szélsebesen kell elvégezni a megfelelő biztonsági előírások mellett.

A férfi versenyzők 27, a nők 20 méterről vetik magukat a 6 méter mély, 15 méter széles és 15 méter hosszú medencébe. A környező (rakparti autós és felső rakparti közösségi közlekedő) forgalmat kizárólag a verseny ideje alatt korlátozzák. A szándék szerint az országimázs-építés célját leginkább ez a verseny szolgálja.

Megannyi titkolózás övezi az utolsó pillanatig a férfi- és a női vízilabdatornának otthont adó helyszínt. A mobil lelátókkal kapcsolatban ugyanis kiegészítést kért a szervező BP2017 Nonprofit Kft., de hogy konkrétan mit kifogásoltak, az nem került nyilvánosságra.

Lapunk információi szerint az egyik rövid oldali lelátórészről nem lehet rendesen rálátni a víz felszínére. Erre a hétre ígérték a helyszín sajtónyilvános átadását, a múlt héten még csak beszélni tudtak róla csalódott újságírók előtt.

A nyílt vízi megmérettetések otthonául szolgáló városban sem sokkal jobb a helyzet. Mint lapunk szombaton készült képein látható, a lelátókat még javában építik.

Méltatlan állapotok fogadják azokat is, akik a füredi mélygarázs felszíni kijáratára kíváncsiak. Ennek az építkezésnek június végén kellett volna lezárulnia, ehelyett sártengert találni a helyszínen.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.