1500 fős jégcsarnokot épít Ajka

Taóból húzzák fel az arénát, ahol egyelőre gyerekek fognak korcsolyázni, felnőttcsapat ugyanis még nincs.

Gabay Balázs
2017. 08. 31. 10:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Révbe ért az Ajkai Óriások Jégkorongklub és az ajkai „hokilobbi”. A 2015-ben alakult egyesület egy év alatt három volt székesfehérvári játékost szerződtetett edzőnek, és több mint 200 óvodás tanult meg korcsolyázni a sátras jégpályán. Az igazolt játékosok számának folyamatos növekedésével megnyílt a lehetőség arra, hogy megpróbáljanak a sportcélra fordítható társasági adóból csarnokot építeni. A szövetség 658 millió forintot adott erre a célra a városnak 2016-ban, összesen 1,4 milliárd forintból húzzák fel a létesítményt.

A csarnokot a 2018/19-es szezonban tervezik megnyitni, tehát jövőre már itt játszanák meccseiket az ajkai óriások. A tervezett befogadóképesség 1500 fő. Az azért furcsa, hogy egy ekkora jégpályát akar építeni a város úgy, hogy egyelőre még felnőttcsapata sincs, az elindítását 2020-ra tervezik.

Szintén csütörtöki hír, hogy Újpesten, az UTE Szilágyi úti sporttelepén letették egy multifunkcionális csarnok alapkövét. Az 1,15 milliárd forint a távirati iroda szerint az UTE taóbevételeiből, önkormányzati támogatásokból, az MLSZ pályaépítési programjából és kormányzati támogatásból jött össze. A sportcsarnok mellett egy könnyűszerkezetes, lelátó nélküli edzőpálya épül, valamint egy jégcsarnok és egy curlingpálya is. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.