A finn szövetségi kapitánya lett a magyar jégkorong-válogatottnak

A finn Jarmo Tolvanen lett a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya.

MTI
2017. 08. 11. 13:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Jégkorong Szövetség pénteki tájékoztatása szerint a tréner, aki egyéves szerződést írt alá, a jövőben az U20-as válogatottat is irányítja majd.

Tolvanen számára nem ismeretlen a magyar közeg, ugyanis 2009-ben egy évig irányította a fehérvári csapatot, amely története során először vele jutott be az EBEL rájátszásába. Ezt követően Franciaországban négy évig vezette a Dijon csapatát, ahol az év edzője díjat is megkapta. Kétéves norvégiai kitérőt követően most újra visszatér Magyarországra.

A 61 éves szakember Rich Chernomazt követi a nemzeti csapat kispadján: a kanadai trénernek májusban a kijevi divízió I/A világbajnokság után nem hosszabbították meg a szerződését, miután a gárda egy győzelemmel és négy vereséggel az ötödik (utolsó előtti), még bennmaradást jelentő helyen fejezte be szereplését.

Magyar közönség előtt a 90 éves a Magyar Jégkorong Szövetség rendezvényen, a Budapest Arénában szeptember 30-án debütál a kispadon, amikor Lengyelországgal játszik a magyar válogatott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.