Atlétikai vb: a magyar szövetség vezetői előre aláírták volna ezt az eredményt

„A sportág számára borzasztóan fontos, hogy a magyar csapat jól szerepelt a londoni atlétikai világbajnokságon.”

MTI
2017. 08. 13. 18:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sportág számára borzasztóan fontos, hogy a magyar csapat jól szerepelt a londoni atlétikai világbajnokságon, amelyen két érmet szerzett, s nyolcan végeztek a legjobb 16-ban – mondta Spiriev Attila, a Magyar Atlétikai Szövetség sportigazgatója.

Összegzésében kiemelte, két dobogós helyezést elérni egy akkora országnak, mint Magyarország, már önmagában szép eredmény, ez negyedszer fordult elő a világbajnokságok történetében.

„Ha ehhez hozzávesszük, hogy az ezüst- és bronzérem mellé van egy hatodik helyünk is, ez olyan eredmény, amit előre aláírtunk volna” – nyilatkozott Spiriev Attila a vb zárónapján. Hozzátette, összesen nyolcan végeztek a legjobb 16 között, s ilyenre is régen akadt példa.

„Onnan indultunk, hogy 2012-ben, amikor itt, Londonban Pars Krisztián olimpiai bajnok lett, rajta kívül egy versenyzőnk sem került a 16-ba. A közönségnek érthetően az érem számít, de hogy mennyien jutnak a 16 közé, az mutatja igazán egy sportág erejét” – fogalmazott.

Kiemelte, extra teljesítmény is akadt Baji Balázs révén, az ő bronzérmének az értékét mutatja, hogy 110 méter gáton eddig mindössze 12 ország szerzett érmet világbajnokságon, Európából pedig csak hat.

Jelezte, a kalapácsvető Pars Krisztián és diszkoszvetésben az olimpiai ezüstérmes Kővágó Zoltán búcsúzott a selejtezőben, de hektikus felkészülésük miatt tőlük ezúttal nem lehetett jó eredményt várni. Ugyanakkor az öt utánpótláskorú atléta szépen helytállt, a gyalogló szakág számára pedig nagy áttörés volt a vb. „Jó magyar csapat lesz Tokióra, de 2024-re is” – szögezte le Spiriev Attila.

A 16 fős magyar csapatból a súlylökő Márton Anita ezüst-, Baji Balázs 110 m gáton bronzérmet nyert. A gyalogló Helebrandt Máté 50 kilométeren országos csúccsal a hatodik helyen ért célba vasárnap, s ugyancsak magyar rekordot ért el a 20 kilométeren 12. Madarász Viktória. A hétpróbázó Krizsán Xénia a kilencedik, a kalapácsvető Halász Bence a 11., Pars Krisztián a 14., a szintén kalapácsvető Gyurátz Réka pedig a 16. helyen végzett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.