Babos megszorongatta Sarapovát a US Openen

Egy szettet tudott nyerni a korábbi világelső ellen.

Gabay Balázs
2017. 08. 31. 4:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Babos Tímea idei első Grand Slam-főtáblás meccsét nyerte hétfőn este, és futott ezzel a rendkívüli formában teniszező Marija Sarapova karjaiba az amerikai nyílt teniszbajnokságon. Az orosz játékos a ranglistamásodik Halepet verte az előző körben. A magyar idő szerint szerda késő éjszaka lejátszott mérkőzésen a magyar teniszező remekül kezdett, fordulatos első szettet játszott a doppingvétségből az idén visszatérő korábbi világelső ellen, és rövidítésben behúzta az első játszmát.

A másodikban az orosz többször is elvette Babos adogatójátékát, és egyenlített, így jöhetett a döntő szett. Itt Sarapova már nem adott esélyt az ellenfelének, és lesöpörte a pályáról.

 Babos ezzel a második körben búcsúzott a US Openen, honlapjának pedig így nyilatkozott.

„Nagyon jó és kemény mérkőzés volt, Marija rendkívül jó játékos, aki most is remek formában van. A második szettől már picit passzívabb lettem, de Marija nagyon jól kezdett el játszani, minden helyzetből jót ütött. Akármi történt is vele a múltban: Marija egy igazi nagy bajnok! Nagyon jól játszik most is! Ez most így sikerült. Nem mondhatom, hogy jó volt a sorsolásom, hiszen talán lett volna olyan játékos a második fordulóban, akit ilyen tenisszel legyőzhetek. De ilyen a tenisz. Az előző fél évben nem játszottam valami jól, de Wimbledon óta egyre jobban megy, ismét jó úton kezdtem el haladni. Mindenesetre tényleg élveztem a játékot, nagyon nagy élmény volt ismét itt játszani. Most erről ennyit: jöhet a női páros és a vegyes páros is!”

Babos párostársával, Hlavackovával csütörtökön egy szerb–orosz kettős ellen kezdi meg szereplését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.