Hanga sorsa eldőlt, irány Barcelona!

Ezzel elhárult az akadály, hogy a játékos hazajöjjön a válogatottba.

Gabay Balázs
2017. 08. 15. 10:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A távirati iroda a spanyol AS sportlapra hivatkozva közölte kedden, hogy Hanga Ádámot leigazolta a Barcelona kosárlabdacsapata. A katalán klub 500 ezer eurót ajánlott fel a magyar játékosért, amelyet a Vitoria elfogadott, így a magyar válogatott játékos a következő három évben a Barcát erősíti.

Ezzel lezárult a többhetes Hanga-saga, az átigazolásra ugyanis nem keveset kellett várnia a játékosnak és a sajtónak. Még július elején írtunk róla, hogy a hátvédért három évre 7,5 millió eurós ajánlatot tett akkori csapatának, a Baskonia Vitoria Gasteiznek a Barcelona. A baszk csapatnak öt napja volt, hogy tartsa ezt, ami megtörtént. Eközben Hanga végig abban reménykedett, hogy akár az NBA-be is eljuthat, ugyanis még 2011-ben szerezte meg a tengerentúli játékjogát a San Antonio Spurs csapata. Erre csökkentek az esélyei, ugyanis a Spurs időközben Rudy Gayt választotta a Sacramentóból, ezzel a San Antonio elköltötte azt a pénzt, amelyet Hangára szánhatott volna. A játékos márciusban azt nyilatkozta lapunknak, hogy most vagy soha: vagyis ha most nem igazol az NBA-be, utána már nem lesz esélye többé.

Véleményét erősíti, hogy az idén őt választották a legelőkelőbb európai kupasorozat, az Euroliga legjobb védőjévé, a spanyol bajnokságban pedig kis túlzással minden héten bekerült az álomcsapatba. Ha ilyen formában sem kell az amerikai ligába, akkor lehet, hogy tényleg le kell mondania a lehetőségről. 

A Baskonia és a Barcelona közötti kötélhúzás kedden lezárult, a baszkok elengedték legjobbjukat. Új csapata 18-szoros bajnok, és kétszer nyert Euroligát, legutóbb 2010-ben, a Real Madrid mögött a második legsikeresebb spanyol csapat.

Hangára természetesen a magyar válogatott szövetségi kapitánya is számít, hiszen az ő hathatós segítségével harcolta ki 18 év után az Eb-szereplést a nemzeti csapat. Ugyanakkor addig nem csatlakozhatott a tornára készülő kerethez, amíg nem írta alá új szerződését. Eredetileg a keddi sajtónyilvános edzésen vele is interjúzhattunk volna, de reggel lemondták a részvételét a fenti okból. Innentől viszont ez az akadály elhárult, Hanga csomagolhat, és már a szeptemberi Eb-re összpontosíthat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.