Kiválóan kezdett a vb mai napján szereplő két dzsúdósunk

Ungvári Attila, azaz Karvaly állóképességével nincs gond, repülne tovább. Csoknyai László aranyponttal győzött.

Radványi Benedek
2017. 08. 31. 9:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eddigi összes (2010 óta öt) világbajnokságán helyezetlen Csoknyai Lászlóért és a világranglista harmadik helyén álló, Eb-bronzérmes Ungvári Attiláért izgulhatunk ma a Papp László Budapest Sportarénában, egyaránt a 81 kilósok között versenyeznek.

A 29 éves Csoknyai egy argentin cselgáncsozó ellen kezdett, aki két intést kapott a rendes játékidőben, majd honfitársunk az aranypontra menő hosszabbításban egy átforgatást követő leszorítás után győzött. Ellenfele a következő körben egy malawi dzsúdóson 10 másodperc alatt ippont elérő David Guillen Vargas lesz.

Ungvári Attila (Miklós öccse) is pörgősen kezdett, egy perc után elért egy vazarit, s továbbra is akciódúsan küzdve megtartotta 1-0-s előnyét, így ő is a legjobb 32 közé jutott. Az interjúzónában elmondta, nem tudja, kivel mérkőzik ezután, a sorsoláskor mindig csak az első párosítást nézi. Mi azért megnéztük: az amerikai Jack Hatton vár rá.

„Egy erős négy percet végigbrusztoltunk, elég fáradt vagyok, meglátjuk, hogy a következő fordulóban mennyire ütközik ez ki rajtam. Azt gondolom, az állóképességemmel nincsen gond, úgyhogy repülünk tovább” – mondta a Karvaly becenévre hallgató dzsúdós lapunk kérdésére az első meccsét követően.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.