Márton Anita: Izgulok, de a lényeg, hogy élvezzük a tétet

Péntek este egy másik talentumra, a kalapácsvető Halász Bencére figyelünk a világbajnoki döntőben.

Arday Attila
2017. 08. 11. 9:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Biztos számítanak rá a többiek, tudják, hogy nagyon sok versenyen utolsóra dobom a legjobbat, a holland és a kanadai lány most külön is odajött hozzám gratulálni, hogy ilyen szépen összehoztam – mondta lapunknak a magyar hölgy, akinek immár minden világversenyről van medálja. – Azért nem mindig sikerül így a hatodik sorozat, idén is volt jó pár versenyem, amelyen korábban értem el a legjobbamat.

Az év legfontosabb versenyén viszont újra meg újra átírja a végeredményt a végén, mi pedig újra meg újra próbáljuk kideríteni, hogyan csinálja.

Biztosan ad nekem ilyenkor egy lélektani pluszt, hogy nincs több kísérlet, ez az utolsó alkalom, amikor változtathatok

– folytatta. – A nagy versenyek előtti két-három hétben már azt gyakoroljuk, hogy három dobásból legalább az egyik nagyra sikerüljön, hiszen a selejtezőből is három dobásból kell továbbjutni, és a döntőn belül is három kísérletből kell bekerülni a legjobb nyolc közé, ahol megint van három dobásunk. Ezért sem véletlen, hogy az ilyen sorozatokból az utolsó lesz a legjobb.

A döntő előtt a közösségi oldalra kitett üzenetéből úgy tűnt, nemcsak elviseli, hanem kedveli is a nagy tétet.

– Ezekért a versenyekért dolgozom egész évben. Izgulós vagyok, de a lényeg, hogy élvezzük is ezeket a helyzeteket, így elérjük, amit szeretnénk.

Próbálom közben oldani is magamban az izgalmat, és nem vonulok el a világtól

– mondta, miközben busszal az eredményhirdetésre tartott csütörtök este.

Egy másik dobószámban egy másik őstehetségre, a kalapácsvető Halász Bencére pénteken 21.30-tól vár a döntő. (Nagy elődje, Pars Krisztián 74,08-cal lemaradt róla.)

– A vb előtt is kérdezték, mivel lennék elégedett, de én már az voltam azzal is, hogy önerőből jutott ki Bence és Krisztián Londonba, megdobták a szintet, nem feltöltötték velük a mezőnyt – mondta a Magyar Nemzetnek Németh Zsolt edző. – Bencének az U23-as Eb volt az év fő versenye, megnyerte, a felnőtt-vb a bónusz. A melegítésén is látszott, hogy jó állapotban van, de soha nem járt még felnőttvilágversenyen.

Ehhez képest el tudta viselni, hogy 60 ezer ember tombolt a stadionban, és szakadt az eső,

így elsőre túldobta a selejtezőszintet a 75,50-nel. Bízom benne, hogy ezt meg tudja ismételni, vagy egy picit még rá tud tenni. Júniusban Ostravában a 78,85-ös egyéni legjobbját olyan áldott pillanatban érte el, amelyhez az égitestek összeállása is kellett, a második legnagyobb dobása 76 méter, a lényeg egyelőre az, hogy 75-76 méter körül stabilan dobjon.

Mint hozzátette, a két lengyel, Fajdek és Nowicki kiemelkedik a mezőnyből, de a brit Nick Miller is nagy formában van. Mögöttük viszont bármi megtörténhet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.