Milák Kristóf mostantól a falról köszön vissza

Egy tárnoki művészeti csoport szülőhelyén festette meg az ifjú úszótehetséget.

Gabay Balázs
2017. 08. 13. 19:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legnagyobbaknak már életükben szobrot állítanak, persze ez kevés sportolónak adatik meg. Milák Kristófot ez a „veszély” egyelőre nem fenyegeti, de hasonló megtiszteltetés érte a minap az ifjú úszót. Szülőhelyén, Tárnokon fogadóbizottság várta büszkén a vizes világbajnokság végeztével, ahol 100 méteres pillangóúszásban komoly meglepetésre a második helyen végzett, legyőzve többek között a riói olimpiai bajnokot is.

A Tárnoki Művészeti Egyesület most úgy gondolta, hogy saját eszközeivel méltó módon tiszteleg az ígéretes tehetség előtt, és a település vasúti falán örökítette meg a sportolót. Milák képen látható mozdulata emlékezetes: a döntő után a vízből kiszállva széttárta két karját saját úszása láttán, ezzel is jelezve, nehezen hiszi el, hogy 17 évesen a világ második legjobbja lett „rosszabbik” távján, hiszen az ő kedvence nem a 100, hanem a 200 méter pillangó.

Az bizonyos, hogy a juniorok között már most is ő a legjobb, 50.62-es időeredményével a vizes vébén megdöntötte saját korábbi világcsúcsát. Szédületes fejlődését elnézve nemsokára a felnőttek között is ugyanezt mondhatjuk majd el róla.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.