A magyarok 16 érmet szereztek a szkander-vb-n

Előzetesen tíz érmet várt a szakvezetés, de felülmúltuk legmerészebb álmainkat is.

MN
2017. 09. 10. 14:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenhat érmet, közte három aranyat nyertek a magyar versenyzők a budapesti szkander- és paraszkander-világbajnokságon.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) tájékoztatása szerint a sportág történetében ez volt minden idők legsikeresebb magyar vb-szereplése.

„Előzetesen tíz érmet várt a szakvezetés, de felülmúltuk legmerészebb álmainkat is” – nyilatkozta Csabai Attila, a magyar szövetség elnöke. A felnőtteknél az Európa-bajnok Kőváriné Ivánfi Brigitta a 70 kilogrammos kategóriában, míg Barzsó Henrietta a 60 kilósok között lett bronzérmes.

A junior mozgáskorlátozottak 55 kilós kategóriájában Simon Dániel egy aranyat és egy ezüstöt nyert. Ugyancsak aranyérmes lett Józsa Mihály, aki a senior grand masters 75 kilós kategóriában győzött, valamint Farkas István (junior mozgáskorlátozott +55 kg) se talált legyőzőre.

Ezüstérmet szerzett Ahmed Zsuzsa (női masters, 80 kg) és Fenyvesi József (hallássérült, 60 kg), míg a felnőtteknél bronzérmes Barzsó Henrietta az U21-es korosztályban egy ezüstöt és egy bronzot nyert. A dobogó harmadik fokára állhatott fel Dobos Attila (masters, +100 kg), Simon Ferenc (grand masters, 100 kg), Fazekas Andrea (női masters, 60 kg) és Rojkó Zoltán (mozgássérült, 90 kg). Nánási István a hallássérültek között a +100 kilogrammos kategóriában két bronzérmet is begyűjtött, miután jobb kézzel és bal kézzel is eredményes volt.

A budapesti vb-n 56 ország 1200 versenyzője vett részt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.