Babos bosszankodik a párosbúcsúja miatt

„Örülhetek az idei US Opennek, hiszen egyesben, női párosban és vegyes párosban is jól ment a tenisz.”

MTI
2017. 09. 08. 7:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ötödikként rangsorolt magyar-cseh duó a negyedik helyen kiemelt Sania Mirza, Peng Suaj kettős ellen már szerdán elkezdte a meccsét a legjobb nyolc között, de akkor az eső miatt az első játszmában, 2:2-es állásnál csütörtökre kellett halasztani.

A folytatásban Babos Tímea és Andrea Hlavácková 5:5 után a találkozó során először brékelt, de saját szervagémjükkel nem tudták lezárni a szettet. Arra csak a rövidítést követően került sor, viszont a második játszmalabdájukat kihasználó Mirzáék jutottak előnyhöz.

A második játszma közepén, 2:2 után Babosék két szervajátékukat bukták el, majd a végjátékban hiába küzdöttek nagyot – visszavették az egyik bréket, és hárítottak hét meccslabdát – a rutinos ellenfél a nyolcadik lehetőségét már kihasználta, így megnyerte az összecsapást, amely egy perc híján két óráig tartott.

„Voltak esélyeink a negyeddöntőiben: Andrea szerválhatott az első játszmáért. Sajnos nem sikerült Talán nem adogatott igazán jól abban a gémben, taktikai hibákat is elkövettünk. Ilyen volt ez a mai meccs, nem sikerült. Picit bosszankodom emiatt, de összességében annak örülök, hogy egyre jobban játszom. Ez a legfontosabb. Örülhetek az idei US Opennek, hiszen egyesben, női párosban és vegyes párosban is jól ment a tenisz. Legközelebb Québecben lépek pályára egyesben, így a mai mérkőzés után még elmentem edzeni Thomasszal. Illetve Andrea jön arra a versenyre, így ott párosozni is fogunk” – nyilatkozta honlapjának Babos.

Eredmény, női páros, negyeddöntő (a viadal honlapja alapján):
Sania Mirza, Peng Suaj, (indiai, kínai, 4.) – Babos Tímea, Andrea Hlavácková (magyar, cseh, 5.) 7:6 (7-5), 6:4

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.