Babos Tímea párosban rohamoz a US Openen

71 perc alatt lemosta a pályáról ellenfelét cseh partnerével, a legjobb 32 duó között jár.

Bucsy
2017. 09. 01. 5:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Simán a második fordulóba jutott Babos Tímea az amerikai nyílt teniszbajnokság női párosversenyében a cseh Andrea Hlavácková oldalán, Stojanovic (szerb) és Vihljanceva (orosz) duóját kevesebb mint egy és negyed óra alatt múlták felül, 6:4, 6:2 arányban. Az esélyesebb, ötödik helyen kiemelt Babosék az utóbbi időszakban egyre jobb formába lendülnek, ilyen rövid idő alatt rég nem diadalmaskodtak.

Az első szett még 40 percig tartott, de már 1:1-es állásnál brékelt a magyar érdekeltségű páros, előnyét pedig a szett végéig meg is tartotta. A második játékban aztán 1:1 és 3:1 után is elszedte az ellenfél adogatójátékát, de 5:2 után már nem volt menekvés.

Babosék az 50,4 millió összdíjazású US Openen legközelebb Raquel Atawo (amerikai) és Sabine Lisicki (német) kettősével találkoznak. Mint az Babos Tímea honlapjáról kiderül, az 1982-ben született amerikai játékos 30. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 10. (2015. március 2.) volt. Eddig 17 WTA- és 18 ITF-versenyt nyert párosban. Atawo 2014-ben az Australian Openen, míg 2015-ben és 2016-ban Wimbledonban volt elődöntős, valamennyi alkalommal a szintén amerikai Abigail Spears oldalán. Idén veretlen maradt Stuttgartban (Németország, 776 000 dollár, salak, társ: Jelena Osztapenko).

Verhetetlen ellenfelük viszont a következő körökben még nem lesz, náluk előrébb rangsorolt párossal az alsó ágon menetelve egészen a négy közé jutásig nem kell megmérkőzniük, ha minden a papírformának megfelelően alakul, akkor Mirza, Peng, indiai, kínai duó ellen kellene helyt állni, amely a 4. kiemelt.

Babos egyesben már nem áll versenyben, bár megszorongatta a korábbi világelső orosz Marija Sarapovát, a világ legnagyobb teniszstadionjában játszott mérkőzésen nagy küzdelemben alulmaradt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.