Babosék már a nyolcaddöntőben a US Openen

A magyar-cseh páros két sima játszmával jutott tovább a legjobb tizenhat közé.

Gabay Balázs
2017. 09. 04. 5:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Második fordulós kiesését követően immár a párosra összepontosíthat Babos Tímea New Yorkban, ahol egyelőre szépen menetel partnerével, Andrea Hlaváckovával. Az ötödik kiemelt duó vasárnap késő este a Raquel Atawo, Sabine Lisicki párossal találkozott a legjobb harminckettő között.

A magyar teniszező honlapja szerint Babosék rögtön elvették ellenfelük adogatását, és remekül játszottak, így 6:3-ra övék lett az első játszma. A második szettet is jól kezdték, 5:2-nél lehetőségük volt lezárni a meccset, de az amerikai-német páros feltámadt, és az egyenlítésért szerválhatott. A magyar-cseh kettős ekkor összeszedte magát, és nullára elvette az ellenfél adogatását, ezzel lezárta a meccset.

Babosék a nyolcaddöntőben a tizenkettedik helyen kiemelt Hszie Szu-vej, Monica Niculescu párossal csapnak össze a torna honlapja szerint a magyar idő szerint délután ötkor kezdődő blokkban, az ő meccsük 8 körül kezdődhet.

A román Niculescu több döntőt is játszott idén párosban, Wimbledonban is a fináléig jutott.

Babos idén a GS-versenyeken az Australian Openen és Wimbledonban is a harmadik fordulóig jutott párosban, míg a Roland Garroson a másodikban búcsúzott, tehát a mostani a legjobb Grand Slam-eredménye 2017-ben. 

Babos Tímea - néhány órával női párosban aratott sikere után - a vegyes párosok második fordulójában is győzött, így partnerével, Bruno Soaresszel bejutott a legjobb nyolc közé a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokságon. A magyar, brazil duó a Raluca Olaru, Nikola Mektić román, horvát kettős ellen lépett pályára, s két szettben, 1 óra 17 perc alatt diadalmaskodott (7:5, 6:3). 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.