Berki Krisztián válla fölött konzíliumot tartottak, a vb helyett műtét vár rá

Az olimpiai bajnok tornász a tokiói olimpiát tartja szem előtt, így nem indul az októberi világbajnokságon.

MN
2017. 09. 19. 9:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem indul az október 2-án kezdődő montreáli világbajnokságon az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, Berki Krisztián, mivel vállproblémája miatt egy kisebb beavatkozáson esik át.

Berki már több mint egy hónapja vállproblémával küzd, és különböző alternatív kezelési módokat is kipróbált, de a helyzet nem oldódott meg, pedig bízott abban, hogy jobban lesz. A magyar vállspecialisták országos konzíliumot tartottak, és az orvosi team úgy döntött, hogy a sikeres olimpiai kvalifikáció érdekében beavatkozásra van szükség, amelyre a közeljövőben kerül sor.

A lólengés 2012-es olimpiai bajnoka így nyilatkozott: „Az előző egy évben bebizonyosodott, hogy terhelhető a korábban műtött vállam, fel tudtam készülni a versenyekre, és sikerült is jól szerepelnem. Az elmúlt időszakban viszont újra fájdalmat éreztem, ugyanabban a vállamban, de nem a műtét helyén, az teljesen rendben van.

Az orvosi team azt javasolta, hogy kerüljön sor egy beavatkozásra, hogy megszűnjön a probléma.

Mivel mindent Tokiónak rendelek alá, ezért szeretném, ha minél előbb túl is esnék rajta, hogy utána már csak a kvótaszerzéssel és az olimpiával kelljen foglalkoznom.”

Berki Krisztián az áprilisban rendezett kolozsvári Eb előtt – ahol csak egy véleményes büntetés miatt lett második – interjút adott lapunknak, akkor annak kapcsán, hogy sérülése következtében nem sikerült a riói olimpiai kvalifikáció, így nyilatkozott: „Akadtak nehéz pillanatok, de úgy voltam vele, hogy ennek így kellett történnie, úgyhogy igazából egy percig sem keseregtem, ami elmúlt, az elmúlt”.

A szerspecialisták közül a 2018 végén induló nyolcállomásos világkupa-sorozat első helyezettje, illetve a 2019-es világbajnokság dobogósai kapnak kvótát 2020-ra, Tokióra.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.