Elődöntőbe jutott Babos Tímea

A világranglista 119. helyén álló, fehérorosz Arina Szabalenkával csap majd össze.

MTI
2017. 09. 28. 9:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A verseny második kiemeltje – aki a világranglista 52. helyén áll – csütörtökön a svájci Stefanie Vögelével (196.) csapott össze, s villámrajtot vett, két brékkel pillanatok alatt 4:0-ra elhúzott. A folytatásban ugyan némileg magára talált a rivális, de Babos játszmanyerése nem forgott veszélyben, 26 perc alatt előnybe került.

A második szett is két Babos-brékkel indult, de 3:0 után Vögele is elvette ellenfele adogatójátékát. A 24 éves magyar teniszező előnye azonban megmaradt a játszma végéig, 5:4-nél pedig kiszerválta az 1 óra 3 percig tartó meccset, és továbblépett az elődöntőbe, ahol a világranglista 119. helyén álló, fehérorosz Arina Szabalenka vár rá.

A magyar játékos később párosban is pályára lép, a cseh Andrea Hlaváckovával az oldalán a döntőbe jutásért küzd majd egy orosz, török duó ellen.

Eredmények (a torna honlapjáról)

Egyes, negyeddöntő:

Babos Tímea (2.)–Stefanie Vögele (svájci) 6:3, 6:4

Szabalenka (fehérorosz)–Kozlova (ukrán) 7:6 (7-5), 3:6, 6:1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.