Ételmérgezés gyanújával kórházba kerültek a győri kézislányok

Elmarad a szombatra tervezett Győri Audi ETO KC–Vasas SC női kézilabda-mérkőzés.

MN
2017. 09. 08. 11:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2009. május 30-a után az első mérkőzését játszotta volna szombaton Győrben a Vasas női kézilabdacsapata. A bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC már túl van egy, a 4. fordulóból előre hozott bajnokin, amikor a Debrecent fogadta, és 36-16-ra le is győzte a Lokit. Eduarda Amorim és Görbicz Anita hat-hat góllal lett a találkozó legjobbja.

Azonban az angyalföldi csapat honlapján a következő információ jelent meg: „A győri csapat játékosai csoportos ételmérgezés gyanújával kerültek kórházba, így jelen állás szerint a szombati mérkőzés elmarad.”

Nem sokkal az angyalföldi tájékoztatás után a győri csapat vezetője megerősítette, hogy elmarad a mérkőzés. „Felvettük a Vasas SC-vel és a Magyar Kézilabda Szövetséggel a kapcsolatot, akik pozitív és segítőkész hozzáállását ezúton is köszönöm. Jelenleg is több játékosunk kórházi ellátásra szorul, nem kockáztathatjuk a továbbfertőzés veszélyét, valamint a játékosok egészségét, testi épségét. Fontos megjegyezni, hogy ellentétben több hírportálon megjelentekkel, valószínűleg vírusos fertőzés okozza a tüneteket, de ennek pontos megállapítására csak későbbiekben kerülhet sor – mondta a csapat honlapjának Dr. Bartha Csaba elnök. – A találkozó egy későbbi időpontban kerül megrendezésre.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.