Forma–1: Hamilton a pole-ban, Vettel utolsóként rajtol

Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma–1-es Malajziai Nagydíj szombati időmérő edzését, így vasárnap ő rajtolhat az élről.

MTI
2017. 09. 30. 10:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világbajnoki pontversenyben vezető Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma–1-es Malajziai Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat az élről – adta hírül az MTI.

A 32 éves, háromszoros vb-győztes Hamiltonnak ez pályafutása 70., és az idei kilencedik pole pozíciója. Legnagyobb vetélytársa, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzője motorhiba miatt nem tudott mért kört teljesíteni, így a mezőny végéről startol majd a futamon. Hamilton mögött Kimi Räikkönen, a Ferrari finn pilótája zárt a második, Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője pedig a harmadik helyen az időmérőn.

Sebastien Vettel, a Ferrari versenyzője – az F1világ portál beszámolója szerint – elmondta, mit érez azok után, hogy műszaki problémák miatt csak az utolsó helyről kezdheti meg a Malajziai Nagydíj versenyét vasárnap. 

„Úgy tűnik, mintha nem lenne turbóm” – közölte Vettel még a csapatrádión, majd ezt követően mérnöke próbált neki instrukciókat adni, hogy életet leheljenek az autóba, azonban ez nem sikerült, így végül a boxba kellett hajtania.

Vettel természetesen csalódott a történtek miatt, állapította meg a portál, hiszen a Ferrarinak Szingapúrban is lehetősége lett volna, hogy a Mercedes előtt végezzen, ennek ellenére nullázott a csapat, és Malajziában is versenyképesebbek voltak a hétvége korábbi szakaszát tekintve, mint legfőbb ellenfeleik.

„Természetesen sz*r, ha ilyesmi történik” – nyilatkozott Vettel az időmérőt követően. „Még nem tudjuk, pontosan, hogy mi okozta. A kör alatt teljesítményt vesztettem. Úgy gondolom, valami a turbóval történt. Nem jött vissza a teljesítmény, nem oldódott meg a probléma.”

Kiesését követően Vettel minden csapattaghoz odament, majd nyilatkozatában is elmondta, hogy senki nem tehet arról, ami ma történt – nagyon hálás a szerelőinek, hogy végül összerakták autóját – csak két percen múlt az egész.

„Nem hiszem, hogy bárkit hibáztatni lehetne. Ez sajnos hozzátartozik a versenyzéshez, még akkor is, ha nehéz. A fiúk remek munkát végeztek, hogy elkészüljön az autó. Nagyon sokáig álltunk bent, aztán végül sikerült összerakni, de sajnos két perccel később, mint ahogy kigurulhattunk volna. Szóval néhány jó dolog is történt ma.”

Az 56 körös Malajziai Nagydíj egyébként vasárnap 9 órakor kezdődik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.