Gyurta: Nem vagyok az a megfutamodó fajta

„Voltam már a csúcson, mert olimpiát nyerni világrekorddal az. Nem érzem, hogy bármit is meg kellene magyaráznom.”

MN
2017. 09. 28. 8:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurta Dánielt a Magyar Úszószövetség vasárnapi rendkívüli közgyűlésén választották meg elnökségi tagnak. Mint a sportoló a Nemzeti Sportnak elmondta, nem foglalkozik azzal, hogy visszavonuljon az úszástól, ugyanakkor érti ez erre vonatkozó pletykákat, hiszen sok olyan lehetőséget kap, amely rengeteg idejét és energiáját elveszi.

„Feladataim közül a legnagyobb presztízse a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói, valamint a sport és aktív társadalom elnevezésű bizottságban betöltött tagságomnak van, de szeretnék bekerülni a WADA bizottságába is” – mondta Gyurta.

Hozzátette, négy évvel ezelőtt már tagja volt az Európai Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának, akkor mégsem gondolta senki, hogy az fontosabb neki, mint az úszás.

„Az, hogy most nem jönnek az eredmények, felerősíti ezeket a hangokat” – tette hozzá. Ugyanakkor jelezte, nem az a megfutamodó fajta, például a Cseh Lászlóval történtekből erőt merít, ő is volt már mélyponton.

Kiemelte, nem foglalkozik a negatív véleményekkel, s töretlen az úszás iránti kedve. „Voltam már a csúcson, mert olimpiát nyerni világrekorddal az. Nem érzem, hogy bármit is meg kellene magyaráznom” – hangsúlyozta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.