Hamiltoné a pole az Olasz Nagydíjon, ezzel rekorder

Heves esőzések közepette dőlt el az Olasz Nagydíj rajtsorrendje.

MTI
2017. 09. 02. 16:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma–1-es Olasz Nagydíj szombati időmérő edzését, ezzel rekorderré vált, mert pályafutása 69. pole pozícióját szerezte meg.

A 32 éves versenyzőnek ez volt az idei nyolcadik időmérős elsősége, mögötte a Red Bull két pilótája, a holland Max Verstappen és az ausztrál Daniel Ricciardo végzett a második és a harmadik helyen, de ők motorcsere miatt mindketten rajtbüntetést kaptak.

A második helyről így az újonc kanadai Lance Stroll (Williams), a harmadikról pedig a francia Esteban Ocon (Force India) startolhat, miközben Hamilton legnagyobb riválisa, az összetettben vezető, négyszeres vb-győztes német Sebastian Vettel (Ferrari) csak nyolcadik lett a szakadó esőben rendezett kvalifikáción.

Hamilton a hétszeres világbajnok német Michael Schumacher csúcsát döntötte meg Monzában, eddig ugyanis 68 pole pozícióval a Ferrari legendás pilótája állt az örökranglista élén.

Az időmérőt először a heves esőzés és a vizes aszfalt miatt piros zászlóval félbeszakították, majd nagyjából 2,5 órás csúszással folytatták.

A pole pozícióról döntő harmadik szakasz kezdetére újra hevessé vált az eső, így a versenyzőknek egyre nehezebb volt a dolguk, a Ferrari pedig ezek között a körülmények között látványosan lelassult, Vettel csapattársa, a finn Kimi Räikkönen is csak hetedik lett.

Verstappenen és Ricciardón kívül a spanyol Fernando Alonso (McLaren) és Carlos Sainz Jr. (Toro Rosso), valamint a német Nico Hülkenberg (Renault) és a brit Jolyon Palmer (Renault) is rajtbüntetést kapott a teljes motor, vagy annak különböző alkatrészeinek cseréje miatt.

Az 53 körös Olasz Nagydíj vasárnap 14 órakor kezdődik.

A teljes rajtsorrend:

---------------------

1. sor:

Lewis Hamilton (brit, Mercedes)

Lance Stroll (kanadai, Williams)

2. sor:

Esteban Ocon (francia, Force India)

Valtteri Bottas (finn, Mercedes)

3. sor:

Kimi Räikkönen (finn, Ferrari)

Sebastian Vettel (német, Ferrari)

4. sor:

Felipe Massa (brazil, Williams)

Stoffel Vandoorne (belga, McLaren)

5. sor:

Sergio Perez (mexikói, Force India)

Danyiil Kvjat (orosz, Toro Rosso)

6. sor:

Kevin Magnussen (dán, Haas)

Marcus Ericsson (svéd, Sauber)

7. sor:

Pascal Wehrlein (német, Sauber)

Max Verstappen (holland, Red Bull)

8. sor:

Nico Hülkenberg (német, Renault)

Carlos Sainz Jr. (spanyol, Toro Rosso)

9. sor:

Daniel Ricciardo (ausztrál, Red Bull)

Jolyon Palmer (brit, Renault)

10. sor:

Fernando Alonso (spanyol, McLaren)

Romain Grosjean (francia, Haas)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.