Hibátlan játékkal nyerte meg Nadal a US Opent

Nem bízta a véletlenre a világelső. A harmadik játszmában már 0:0-nál elvette Anderson adogatását.

MN
2017. 09. 11. 4:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világelső spanyol Rafael Nadal 16. Grand Slam-bajnoki címét szerezte meg az amerikai nyílt teniszbajnokságon, miután a vasárnap éjszakai fináléban három játszmában legyőzte a dél-afrikai Kevin Andersont – írja az MTI.

A beszámoló szerint a két teniszező a US Open fináléját megelőzően négyszer találkozott egymással, s minden összecsapásukat a spanyol nyerte. A 31 éves Anderson már azzal is pályafutása legnagyobb sikerét érte el, hogy elődöntőbe jutott, így Nadal volt a döntő toronymagas esélyese.

Ennek megfelelően az elsősorban a hatalmas adogatásaiban bízó dél-afrikainak az első játszma első felében szinte minden szervajátékában bréklabdákat kellett hárítania. Ezt 3:3-ig tudta sikerrel megtenni, akkor az első kiemelt Nadal elvette ellenfele adogatását, s viszonylag simán került szettelőnybe.

A folytatásban a 203 centiméter magas Anderson egy fokkal magabiztosabban teniszezett, ám a világelső nem hagyta kibontakozni, és – főleg adogatóként – folyamatosan ellenfele gyengébbik oldalát, a fonákját kereste. A spanyol szupersztár ezúttal 3:2-nél brékelt, s előnyét a játszma végéig megőrizve közel került idei második Grand Slam-győzelméhez.

A szintén 31 éves Nadal, aki pályafutása 23. GS-döntőjét játszotta, a harmadik játszmában már semmit nem bízott a véletlenre: rögtön 0:0-nál elvette ellenfele adogatását, ő pedig a továbbiakban is remekül szervált. Andersonnak az egész összecsapáson nem volt bréklehetősége, a spanyol játékos végül két és fél órás csata végén diadalmaskodott, és ezzel harmadik bajnoki címét szerezte meg New Yorkban.

A világelső győzelméért 3,7 millió dollárt (942 millió forint) kap, a vesztes Anderson 1,8 millió dollárral (458 millió forint) vigasztalódhat.

Az idei Roland Garroson is nyertes Nadalnak ezzel immáron 16 GS-győzelme van, s az örökranglistán továbbra is csak az idén hozzá hasonlóan két nagy tornán nyertes Roger Federer előzi meg 19 elsőségével.

Eredmény:
Rafael Nadal (1.) – Kevin Anderson (28.) 6:3, 6:3, 6:4

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.