Idén már valószínűleg nem lép pályára Andy Murray

A korábbi világelső teniszező csípősérülése miatt döntött így.

MN
2017. 09. 06. 11:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A skót sztár hivatalos Facebook-oldalán szerdán úgy fogalmazott, hogy a soron következő két kínai versenyen, Pekingben és Sanghajban biztosan nem szerepel, és „minden valószínűség szerint” Bécsben és Párizsban sem indul csípősérülése miatt. Mind a négy említett tornán, mind pedig az évzáró vb-n címvédőként venne részt – írja az MTI.

„Az elmúlt hetekben több specialistával konzultáltam, és a csapatommal úgy határoztunk, hosszú távon ez a döntés a legjobb” – áll a bejegyzésében.

Murray hozzátette: nehéz év áll mögötte, de bízik abban, hogy a pihenést és a rehabilitációt követően jövőre ismét Grand Slam-címekért harcolhat majd. Azt is bejelentette, hogy 2018-ban a január eleji, brisbane-i tornán indul először.

Mindemellett kiemelte, fantasztikus csapat segíti „ebben a nehéz időszakban”, és támogatásukat nagyra értékeli csakúgy, mint rajongóiét.

Murray előtt a legjobbak közül a szerb Novak Djokovic, a svájci Stan Wawrinka és a japán Nisikori Kei is visszalépett az összes idei hátralevő tornától.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.