Király István az európai kick-boxosok első alelnöke

Megbízatása négy évre szól.

MTI
2017. 09. 05. 9:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nagy büszkeség, hogy a magyar sportdiplomáciát ilyen szinten tudjuk képviselni és hogy a kick-box révén van egy újabb sportág, ahol a legmagasabb fórumon vagyunk jelen” – mondta Király István a Nemzeti Versenysport Szövetségnek (NVESZ). Kiemelte, megbízatása azért bír különös jelentőséggel, mert a kick-boxban – ahol a világszövetséghez közel 140 tagország tartozik – Európa messze a legerősebb. „Aki az európai szövetséget irányítja, az gyakorlatilag az egész WAKO-t irányítja” – tette hozzá a sportági magyar szakszövetség alelnöke, aki eddig a nemzetközi szervezet elnökségi tagjaként tevékenykedett.

Király szerint Magyarország megítélése ezzel tovább erősödött kick-boxban, és reméli, hogy „a hagyományos hazai világkupák, valamint a novemberi felnőtt-világbajnokság után” újabb világversenyeket sikerül majd Budapestre hozni.

Király a sportág legeredményesebb magyar szakágának számító pointfighting (pontozásos küzdelem) hazai vezetője. Az általa irányított egyesület, a csepeli Halker-Király Team hosszú évek óta a világ legeredményesebb klubja pointfightingban.

A szkopjei korosztályos Európa-bajnokság versenyei keddtől szombatig tartanak, a viadalon több mint száz magyar fiatal küzd majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.