Kosárlabda-Eb: sima magyar vereség Montenegrótól

A magyarok szinte kizárólag Vojvoda Dávid pontjaival igyekeztek tartani a lépést.

MTI
2017. 09. 02. 14:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kezdett jól a magyar csapat, csak tizedik próbálkozásra sikerült hárompontost elérnie, és a lepattanózásban is jobb volt az ellenfél. Az első negyedben hét, a másodikban már tíz pont is volt a különbség.

A magyarok szinte kizárólag Vojvoda Dávid pontjaival igyekeztek tartani a lépést ellenfelükkel, bár a mezőnyből ő sem célzott hatékonyan. A montenegróiak sem dobtak kimondottan jól, de ez is elég volt ahhoz, hogy a nagyszünetben tíz ponttal vezessenek.

A folytatásban nem változott a játék képe, a magyarok védekezésben sem tudtak hatékony teljesítményt nyújtani, többször is eladták a labdát, így a különbség tovább nőtt (60-40). A negyedik negyed már csak formalitás volt, ekkor Stojan Ivković szövetségi kapitány csapata már csak nyolc pontra volt képes.

A magyar együttes minden lényeges statisztikai mutatóban rosszabbul zárt, mint ellenfele: 63 mezőnykísérletből mindössze 16 hullott a gyűrűbe, ez a másik oldalon 64/26 volt. A montenegrói csapat 52 lepattanójával szemben a magyar csak 34-et szerzett.

„Úgy érzem, kicsit izgultunk, ez az első Európa-bajnoksága a csapatnak, még meg kell tanulni, hogyan játsszunk itt” – értékelt az M4 Sportnak Stojan Ivković.

A kapitány hozzátette, a büntetők és triplák rossz kihasználása volt a legfőbb gond. „Be kell dobni a helyzeteket, mert a lehetőségek megvoltak ehhez. A csapat hozzáállása jó, remélem, ezzel a két meccsel az izgalom is elmúlt” – nyilatkozta.

A harmadik fordulóban, hétfőn 14 órától Csehország legjobbjaival játszanak a magyarok.

Pénteken Horvátországtól szenvedett vereséget a magyar válogatott.

C csoport, 2. forduló:

Montenegró–Magyarország 72-48 (14-11, 25-18, 21-11, 12-8)
pontszerzők: Vucevic, Dubljevic 13-13, Ivanovic 10, Djurisic 9, Vranjes 8, Pavlicevic 6, Rice 5, Sehovic, Todorovic 4-4, illetve Vojvoda 20, Perl 13, Hanga 8, Eilingsfeld 3, Karahodzic, Wittmann 2-2

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.