Kosárlabda: Európa tetején a szlovén válogatott

A mezőny legeredményesebb játékosa a szlovénok csapatkapitánya, a 35 pontos Goran Dragic volt.

MTI
2017. 09. 18. 5:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szlovénia válogatottja nyolc ponttal legyőzte Szerbia csapatát a férfikosárlabda-Európa-bajnokság isztambuli döntőjében vasárnap.

A várakozásoknak megfelelően a szerbek kezdtek jobban, de a második negyedben fordítottak a támadásban és védekezésben is hatékonyabb szlovénok, akik a nagy szünet előtt már 11 ponttal is vezettek.

A harmadik periódusban megkezdte a felzárkózást Szerbia, de csak a negyedik játékrész közepén tudott ismét előnybe kerülni. A rendkívül szoros hajrában pontosabban dobott a taktikusan kosárlabdázó szlovén csapat, és történetének legjobb eredményét érte el. Eddig a nyolc évvel ezelőtti negyedik helyük volt számukra a csúcs.

Az önálló szerb válogatott a 2009-es ezüstérem után második alkalommal állhatott dobogóra a kontinenstornán. A mezőny legeredményesebb játékosa a szlovénok csapatkapitánya, a 35 pontos Goran Dragic volt. A másik oldalon Bogdan Bogdanovic 22 pontig jutott.

A magyar válogatott 1999 után szerepelt ismét az Európa-bajnokságon, és amikor legyőzte a cseheket, 48 évnyi sikertelenségi sorozatnak vetett véget. A csapat a románokkal szemben is nyert Kolozsváron, így a C csoport negyedik helyezettjeként jutott tovább, az isztambuli nyolcaddöntőben pedig a szerbekkel szemben búcsúzott.

A torna mérkőzéseinek Kolozsvár és Isztambul mellett Helsinki és Tel-Aviv adott otthont.

Eredmények
Döntő:
Szlovénia–Szerbia 93-85 (20-22, 36-25, 15-20, 22-18)

A 3. helyért:
Spanyolország–Oroszország 93-85 (21-13, 24-15, 21-27, 27-30)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.