Léceket fel! Megnyíltak a sípályák a szomszédban

Hatalmas hó hullott az osztrák, a szlovén és az olasz síparadicsomokban.

MN
2017. 09. 20. 8:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétvége óta üzemelnek a hóágyúk a közeli Sölden, Tux, Mölltal, Kaprun, Pitztal sípályákon, szerda estig Hintertuxon és a Dachstein gleccseren akár 90 centiméternyi hó is eshet. Utoljára huszonkilenc éve fordult elő, hogy ilyen sok hó hullott szeptemberben Szlovéniában, a Júliai-Alpok mérőállomásain; az országban 1200 méter felett havazott, 2500 méter felett pedig 12 óra alatt félméternyi hó hullott kedden – írja a Síelők.hu.

A mostani havazás legnagyobb nyertese a szlovén–olasz–osztrák háromszög, valamint Salzburg tartomány legmagasabb régiói. Az Alpok egyéb régióiban is havazott, de mennyiségben az előbb említett területek vitték a pálmát.

A lenti Facebook-bejegyzés szerint az osztrák Kaunertaler gleccsernél pénteken kezdődik a síszezon.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.