Negyeddöntőbe jutottak Babos Tímeáék a US Openen

Fordulatos mérkőzésen aratott győzelmet a magyar–cseh duó.

MTI
2017. 09. 05. 4:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ötödikként rangsorolt magyar–cseh duó a 12. helyen kiemelt Hszie Szu-vej, Monica Niculescu kettőssel találkozott a hétfői nyolcaddöntőben, és rögtön a mérkőzés elején kétszer is elvette a tajvani–román páros adogatását, így magabiztosan nyerte a játszmát.

A második szettben is sikerült egyet brékelniük Baboséknak, így 5:4-nél a mérkőzésért adogathattak, de az ellenfél egyenlíteni tudott játszmán belül, majd a rövidítést megnyerve az összecsapásban is.

A döntő felvonásban Babosék kétszer is elbukták a szervajátékukat, ám 0:4 után sorozatban öt gémet nyertek. A szettről – így a mérkőzésről is – újra rövidítés döntött, amelyben a rivális 5-2-re elhúzott, ám Babosék innen már nem vesztettek több labdamenetet, így megnyerték a 2 óra 42 perces találkozót.

Eredmény, női páros, nyolcaddöntő (a viadal honlapja alapján):

Babos Tímea, Andrea Hlavácková (magyar, cseh, 5.)–Hszie Szu-vej, Monica Niculescu (tajvani, román, 12.) 6:2, 6:7 (1-7), 7:6 (7-5)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.