Poór Brigitta extrém tereptriatlon Európa-bajnok lett Dániában

A tengerből 497 lépcső megmászásával lehetett elérni a kerékpárokat.

MTI
2017. 09. 03. 15:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Terepsport.hu hírlevele szerint a magyar versenyző tartalékos úszással kezdett, mivel a tengerből 497 lépcső megmászásával lehetett elérni a kerékpárokat. A második számban egészen a második helyig jött fel, a futás során aztán utolsó riválisát, a végül a második helyen záró brit Nicole Walterst is megelőzte, s magabiztos előnnyel végzett az élen a világkupa-sorozatba is számító Möns Klint-i versenyen.

„Nagyon szeretem ezt a versenyt, minden pillanata izgalmas és különleges. Iszonyat nehéz az úszás utáni meredek lépcső, a kerékpárpálya mindig tartogat meglepő fordulatokat, és a terepfutás is csodálatos” – nyilatkozta a magyar sportoló, hozzátéve, hogy nagyon örül a győzelmének.

Poór Brigitta sorozatban harmadik vk-versenyét nyerte meg, miután az előző hetekben Lengyelországban és Németországban sem talált legyőzőre.

Eredmény:
1. Poór Brigitta 3:01,31 óra
2. Nicole Walters (brit) 3:03,45 ó
3. Elizabeth Orchard (új-zélandi) 3:04,27 ó

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.