Sporttörténelmi döntés: társrendezői leszünk a 2019-es női röplabda-Eb-nek

Hazánk Lengyelországgal, Törökországgal és Csehországgal közösen nyerte el a rendezési jogot.

MTI
2017. 09. 01. 11:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország Lengyelországgal, Törökországgal és Csehországgal közösen elnyerte a 2019-es női röplabda-Európa-bajnokság rendezési jogát.

A magyar szövetség honlapja szerint az európai szövetség (CEV) pénteken, Krakkóban zajló kongresszusán Alesandar Boricic elnök jelentette be a győzteseket. A kontinensviadallal kapcsolatos részleteket, pontos helyszíneket a későbbiekben hozzák majd nyilvánosságra. Az viszont biztos, hogy a torna 24 csapatos lesz.

Az MRSZ közleményében kiemelte, sporttörténelmi döntés született Lengyelországban, mivel Magyarország korábban nem adott otthont ilyen rangos röplabdatornának.

A CEV honlapján azt is jelezte, hogy a négy ország közül Csehország rendezői szerepe még nem végleges, jóváhagyásra vár.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.