Usain Bolt szerint húsz évet kell várni, hogy megdöntsék a világcsúcsait

A nyolcszoros olimpiai bajnok úgy látja, a sprintszámok legjobb korszakában versenyeztek kortársaival.

MTI
2017. 09. 05. 14:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei, londoni világbajnokságon egy bronzéremmel búcsúzott a jamaicai sprinter, aki úgy véli, ő és kortársai, Yohan Blake, Justin Gatlin és Asafa Powell a sprintszámok legjobb korszakában versenyeztek. Szerinte ahhoz, hogy a 9.58, valamint a 19.19 századmásodperces világcsúcsát megdöntsék, arra lesz szükség, hogy egy még jobb éra következzen.

„Erre szerintem legalább 15-20 évet várni kell” – mondta a 11-szeres világbajnok atléta.

Bolt immáron visszavonult sportolóként arról is beszélt, azért hagyott fel a versenyzéssel, mert már nem volt mit bizonyítania.

„Azok után, hogy mindent elértél, nincs értelme maradni” – nyilatkozta az utolsó versenyén, a nyári vb 4x100 méteres síkfutásában hajlítóizom-sérülést szenvedett Bolt. Kitért arra is, nem lát a jelenlegi atlétikában olyan embert, aki átvehetné az ő helyét, ugyanis ő nemcsak gyorsaságával, hanem személyiségével, vidámságával is kitűnt a többiek közül.

A 31 éves Bolt a 100 és a 200 méter világrekordját is a 2009-es, berlini világbajnokságon futotta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.