500 métert futott, összeesett és meghalt a tunéziai egészségügyi miniszter

Rákos gyerekeknek akartak kórházat építeni, és ehhez próbáltak pénzt gyűjteni a maratonnal.

MN
2017. 10. 10. 7:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Morbid haláleset szemtanúi voltak vasárnap azok, akik részt vettek a tunéziai Néböl városban tartott maratoni futóversenyen. Az ország egészségügy minisztere, Szalím Seeker szeretett volna gesztust tenni egy rákos gyerekeknek létrehozni kívánt klinika gyűjtésekor. Az ebből a célból kiírt futóversenyen mindössze 500 métert teljesített a miniszter, majd beszédet akart mondani. Az 56 éves férfi azonban a táv lefutása után összeesett, és hiába vitték a tuniszi katonai kórházba, meghalt.

„Egy barátot és egy kollégát veszítettem el” – fejezte ki fájdalmát a Daily Mail híradása szerint Júszef as-Sahed miniszterelnök. Szalím Seeker, aki mindössze egy hónapja ült a miniszteri székben, az elnök tanácsadójaként is dolgozott korábban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.