A Veszprém semmit sem mond a Pálmarsson-ügyre

Pedig a hírek szerint hétfőn már Barcelonában edz a világ egyik legjobb irányítója.

MN
2017. 10. 16. 10:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A veszprémi kézilabdacsapat nem kommentálja a Pálmarsson-ügyet. A világ egyik legjobb irányítója – aki az új edző, Ljubomir Vranjes érkezése utáni első edzés előtt 15 perccel SMS-ben mondta le a csapatban a szereplést szeptember elején – a spanyol Mundo Deportivo lap szerint megállapodott a Barcelonával, sőt, a Handball-planet.com kézis portál szerint hétfőn már a katalánoknál edz, és 2021-ig írhat alá. A hírre, melyet idehaza az NSO tálalt, megpróbáltuk reagáltatni a Telekom Veszprémet, de nem kaptunk hivatalos választ, Kálomista Gábor elnök azt mondta, nem nyilatkozik a Magyar Nemzetnek.

Pálmarssonnak élő szerződése van a bakonyiakkal, ennek ellenére simán otthagyta klubját. A Veszprém meg nem erősített hírek szerint 700 ezer és 1 millió euró közötti összegért válna meg a játékostól. A katalánoknak azért égetően fontos a szerződtetése, mert már csak Raúl Enterríos bevethető irányító poszton, miután a svéd Lasse Anderson térde felmondta a szolgálatot.

Az persze kérdés, hogy távozásának körülményei milyen következményekkel járnak majd rá nézve. „A játékos döntése azt jelenti, hogy nem tiszteli a csapattársait, egy profin gondolkodó játékos nem helyezheti előtérbe saját érdekeit a csapattársaival szemben. (...) Az elnökség elfogadhatatlannak tartja a játékos jogszerűtlen viselkedését, amellyel súlyosan megszegte a 2018 júniusáig érvényben levő szerződését, emiatt késedelem nélkül megteszi a szükséges jogi lépéseket, hogy a lehető legsúlyosabb eltiltást és kártérítési kötelezettséget rója ki az illetékes szervezet.” Eredetileg ezzel a közleménnyel fejezte ki véleményét az ügyről a Veszprém, amiből az következne, hogy súlyos eltiltást kérnek majd rá. Ha persze megfelelő anyagi juttatást kapnak érte, gyorsan meggondolhatják magukat. 

A magyar csapat első számú irányítója most a bombaformában kézilabdázó Lékai Máté. A Veszprém akkor lesz igazán nagy bajban, ha vele valami történik, ugyanis Chema Rodriguezt már eladták, Pálmarsson lelépett, és mögötte a 20 éves, nemzetközi téren teljesen tapasztalatlan Győri Mátyás játszhat csupán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.