BL: nagyon megverte dán riválisát a Győr

A gyorsan szerzett jelentős hazai előny meghatározta a találkozót.

MTI
2017. 10. 07. 19:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eredmény

Női BL, csoportkör, 1. forduló, B csoport:

Győri Audi ETO KC–FC Midtjylland (dán) 27-16 (15-8)

A Győr gólszerzői: Görbicz 6, Bódi 4, Mörk, Broch, Groot 3-3, Oftedal 2, Amorim, Puhalák, Althaus, Fodor Cs., Pál T., Afentáler 1-1

A magyar csapat játékosai közül Anne Mette Hansen, Tomori Zsuzsanna és Jana Knedlíková hiányzott sérülés miatt.

Amikor Kiss Éva büntetőt hárított, majd Kristian Boltrup Kristensen vezetőedző időt kért, a dán Ikast város csapata még mindig nem dobott gólt, pedig ez a 11. percben történt (5-0).

A gyorsan szerzett jelentős hazai előny meghatározta a találkozó folytatását, ugyanis Kiss Éva a továbbiakban is remekül védett, csapattársai pedig gyors indításokból, valamint kidolgozott akciókból is jó hatékonysággal szerezték góljaikat. Elsősorban a holland Yvette Broch volt elemében, majd Görbicz Anita és Bódi Bernadett találatai következtek (15-8).

Négy perc sem telt el a második felvonásból, amikor Görbicz irányításával tízgólos különbség alakult ki a csapatok között (19-9). Ekkor támadásban megtorpant a Győr, tíz percig nem talált be, de mivel a védekezése továbbra is remekül működött, a Midtjylland nem tudott felzárkózni (20-12).

Ambros Martín vezetőedző a hajrában minden cserejátékosának lehetőséget adott, ebben az időszakban több hiba csúszott a játékba, de a fölényes sikert nem veszélyeztette (27-16).

A dán bajnokságban legutóbb bronzérmes vendégcsapat legeredményesebb játékosa Sabine Pedersen volt négy találattal.

Az ETO jövő vasárnap a francia Brest Bretagne otthonában folytatja BL-szereplését.

Pénteken játszották:

C csoport: Vardar Szkopje (macedón) – FTC-Rail Cargo Hungaria 34-31 (20-11)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.