Gyurta: Minden edzésen újra kell tanulni az úszást

Az olimpiai bajnok nem tágít, s bár egyelőre nem hozott áttörést az új technika, folytatja.

MN
2017. 10. 17. 5:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A többszörös világ-, olimpiai és Európa-bajnok Gyurta Dániel tavaly októberben jelentette be, hogy a Kanadából hazaérkező Nagy József veszi át edzései irányítását. A döntés előzményei közé tartozik, hogy a riói olimpián 100 és 200 méter mellen sem jutott a döntőbe. Ám hiába történt meg a váltás, a budapesti vizes vb-n ugyanúgy nem jött össze a döntős szereplés, amiben közrejátszottak komoly hátfájdalmai is.

Az M4 Sport Sport7fő című műsorában az úszó újra elmondta, amit már többször: 18 év után új technikát kellett elsajátítania Naggyal, és bár egyelőre nem érte utol korábbi önmagát, nem fog változtatni. – Óriási ingadozások vannak, gyakorlatilag minden edzés elején újra kell tanulni a mellúszást. Az úszáson belül a mellúszás egy külön sportág – magyarázta az UTE sportolója. Gyurta, aki a nemzetközi és a Magyar Olimpiai Bizottságnak, sőt a Magyar Úszószövetségnek is tagja, kifejtette, addig fog úszni, amíg érez motivációt. Az úszáson kívüli elfoglaltságairól úgy fogalmazott, „kell ahhoz, hogy ne csak befásultan minden napom az edzésről szóljon, hanem igenis jó az, ha néha van egy kis egyéb elfoglaltság”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.