Két gól az utolsó fél percben: két Dujshebaev ellen mentett pontot a Veszprém

Marguc öt másodperccel a lefújás előtt mentett pontot a Kielce otthonában, így megmaradt a veretlenség.

Arday Attila
2017. 10. 15. 19:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy Kielce–Veszprém-meccsen jó eséllyel a volt és az aktuális magyar szövetségi kapitány csapata találkozik. Így volt ez a tavalyi, nehezen felejthető BL-döntőn is, amikor a Talant Dujshebaev vezette lengyel együttes kilencgólos hátrányból nyert a Xavier Sabaté-féle Veszprém ellen. Most már Ljubomir Vranjes áll a magyar bajnok és a nemzeti csapat élén, míg a túloldalon maradt Dujshebaev. 

Utóbbi a vasárnap esti Bajnokok Ligája-csoportrangadón saját fiát, a Szkopjéból Kielcébe költöztetett Alexet is bevetette természetesen, és ő sokáig félelmetes fegyvernek bizonyult. Negyedóra alatt öt látványos gólt vágott be a kapuba, négy góllal is vezetett a lengyel együttes. A balkezes átlövő posztja a Veszprémnél is kulcsfontosságú volt, hogy sikerüljön felzárkózni. Kent Robin Tonnesen jól pótolta a támadásoknál a kézsérült Nagy Lászlót, és olyan felfogásban játszott, amelyből a magyaroknak is tanulniuk kell. A meccs kezdetén ugyanis rossz döntéseket hozott lövésnél és passznál is, de ahelyett, hogy elbizonytalanodott volna, ugyanolyan bátran és talán még elszántabban folytatta. Ennek gólsorozat lett az eredménye.

Mindenekelőtt viszont ezúttal is Lékai Máténak köszönhette a Veszprém, hogy lépést tartott a házigazdával, zseniális labdaszerzéssel, gólpasszal, büntető kiharcolásával és persze gólokkal is kivette a részét a játékból. Ahhoz, hogy sikerüljön utolérni a Kielcét, nagyon kellett Mikler Roland is, aki gyenge kezdés után szedte össze magát a kapuban. Elakadtak benne az átlövések és időnként a ziccerek is, így a második félidőben új meccs kezdődhetett az egyébként fantasztikus légkörben, amelyben hol a hazaiak, hol a veszprémiek szurkolásától volt hangos a csarnok.

Az 50. perc után lélektanilag is előnybe került megint a Kielce, amikor kettős emberhátrányban gólt lőtt, majd kivédekezte az ellentámadást. Az utolsó perc előtt Lékai varázslatos passzából Blaz Blagotinsek egyenlített, fél perccel a vége előtt hetesből szerzett vezetést a Kielce, Kasper Marguc viszont öt másodperccel a lefújás előtt a jobb szélről pontot mentett (32-32).

A B csoportban öt forduló után így továbbra is veretlen a Veszprém, a Kielce mérlege pedig negatív maradt.  

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.