Kézilabda: fölényes veszprémi siker Szegeden

A címvédő Telekom Veszprém meglepetésre nagy fölénnyel, 30-21-re győzött a Mol-Pick Szeged otthonában.

MTI
2017. 10. 21. 15:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez volt a párharc történetének 163. tétmérkőzése, a Veszprém 114. alkalommal nyert, 25.-ször a Szeged otthonában.

A hazaiak közül Zubai Szabolcs és Pedro Rodríguez hiányzott, a vendégektől pedig a csapatkapitány Nagy László, aki ujjtörése után gyógyul, rajta kívül Dzsamáli Imán, William Accambray és Renato Sulic sem játszott.

A negyedik percben kettős emberelőnybe került a Szeged, és ezt kihasználva két góllal ellépett riválisától (4-2). A norvég jobbátlövő, Kent Robin Tonnesen vezérletével egyenlített a címvédő (6-6), majd a macedón Dejan Manaszkov két találatával a meccs során először vezetett (9-10). Védekezésben mindkét együttes magas színvonalon teljesített, de a veszprémi kapusok jobban védtek. Támadásban többet hibáztak a szegediek, nyolc percen keresztül nem találtak a hálóba (10-12), és a szünetben már háromgólos hátrányban voltak (11-14).

A második félidőt mindkét kapu előtt hatékonyabban kezdték a vendégek, gyorsabban kézilabdáztak, és tovább növelték a különbséget (13-19). Sorozatban háromszor voltak eredményesek a csongrádiak, de már nem tudták szorossá tenni az állást (18-23). A hajrában csak a vendégsiker mértéke volt a kérdés, és mivel a veszprémiek ebben az időszakban is a korábban látott lelkesedéssel és összpontosítással játszottak, 2015 májusa után ismét nyertek Szegeden. A látottak alapján a fölényes sikerüket is megérdemelték.

Eredmény:

Mol-Pick Szeged – Telekom Veszprém 21-30 (11-14)

A legeredményesebb játékosok: Sostaric, Bodó, Gorbok, Balogh  Zs. 3, illetve Tonnesen 7, Manaszkov 6, Marguc, Lékai 4

Az NB I-ben az alapszakaszt követően az első és a második helyezett oda-visszavágó alapon mérkőzik meg a bajnoki címért. Amennyiben érvényesül a papírforma, és ez a két csapat a Veszprém és a Szeged lesz, az egymás elleni rangadóiknak kiemelt jelentőségük van, hiszen az alapszakasz győztese játszhatja otthon a finálé második találkozóját.

Később:

Balatonfüredi KSE – Váci KSE 18.00

Sport36-Komló – Eger SBS Eszterházy 18.00

Dabas KC – Csurgói KK 18.00

CYEB Budakalász – Orosházi FKSE-Linamar 18.00

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.