Ljubomir Vranjes: Nem lesz új Nagy László

A szövetségi kapitány már tudott a visszavonulásról. Nem gondolja, hogy egyetlen ember pótolni tudná a klasszist.

Gabay Balázs
2017. 10. 11. 8:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig érkezett meg Magyarországra, máris azzal kellett szembesülnie, hogy a legjobb játékosára nem számíthat a nemzeti csapatban. Ljubomir Vranjest, aki júliusban vette át a Telekom Veszprém és a magyar válogatott irányítását, személyes beszélgetésre hívta Nagy László, és ott mondta el neki, amit hétfőn a nyilvánossággal is közölt: nem öltözik többé piros-fehér-zöldbe.

– Nagy meglepetést okozott, de elfogadtam a döntését. A teste nem bírta már, így a nemzeti csapat elveszíti őt. A társaira innentől nagyobb felelősség hárul majd

– tekintett a jövőbe a svéd születésű Vranjes. Lapunknak kiemelte, a Veszprém jobban jár így, Nagy frissebb lesz, és akár a pályafutása is tovább tarthat.

A szakember nagyratörő terveket dédelget új klubjával és a válogatottal is. A bakonyiak játékát már elkezdte átalakítani, a Magyar Nemzetnek pedig elárulta, a nemzeti csapatnál is ugyanez a célja. A Flensburgban felépített rendszerét hozza magával: minél kevesebb csere a támadás és a védekezés között, ezáltal minél nagyobb rohanásba kényszeríteni az ellenfelet, ehhez technikás és erős, rendkívül fürge játékosokra van szüksége. A 209 centis Nagy Lászlóról az első két tulajdonság mindenképp, a harmadik egyáltalán nem mondható el.

– A nemzeti csapatban nem olyan módon számítottam volna rá, mint eddig, másképp képzeltem el a szerepét – utalt minden bizonnyal arra, hogy a jobbátlövő nála nem töltött volna a pályán 45-50 percet, mint korábban. Az új stílus meghonosítása kapcsán kifejtette: az októbert mindenképp erre szánja, azért sem kötött le felkészülési meccseket. Meg akarja ismerni a társaságot, rengeteget szeretne edzeni és olyan csapatszellemet kíván kialakítani, amellyel sikeres lehet a magyar válogatott a januári horvátországi Európa-bajnokságon.

S hogy ki helyettesítheti Nagyot? Vranjes szerint senki.

– Nem lenne igazságos egy játékostól sem elvárni, hogy mostantól ő legyen az új Nagy László. Ahogy említettem már, a csapatnak kell nagyobb terhet vállalnia, hiszen ő nem csak a pályán, azon kívül is vezér volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.