Nagy László lemondta a válogatottságot

A pályán már nem láthatjuk a balkezes klasszist, a szövetségben viszont szerepet kap.

Gabay Balázs
2017. 10. 09. 8:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy-kettő-három – hangzott a mikrofonpróba enyhe szerb-svéd akcentussal a magyar válogatott szövetségi kapitányától. Bár kétségtelenül magával ragadó személyiség, de Ljubomir Vranjes ezúttal nem tudta elvinni a show-t a Városligeti műjégpálya szomszédságában tartott sajtótájékoztatón, annak témája ugyanis az elmúlt 15 év legnagyobb magyar kézilabdázójának, a 36 éves Nagy Lászlónak a visszavonulása volt.

Az időzítésről annyit, hogy vasárnap este érkezett szerkesztőségünkbe a meghívó, így még csak puhatolózásra sem igen volt idő, vajon miről fog beszélni Nagy, a kapitány és Kocsis Máté, a szövetség elnöke. Nagy portálunknak utóbb elárulta, ő nem szeretett volna tájékoztatót, csendes bejelentésre számított.

A hórhorgas jobbátlövő 1999 óta viselte a magyar mezt, egy svédországi világkupán mutatkozott be, ahol a jelenlegi magyar kapitány, Vranjes még a pályán villogott. Vele hetekkel ezelőtt egyeztetett már Nagy, és akkor már nagyjából megfogalmazta magában, hogy megáll 199 válogatottságnál. A szövetség azonban ebbe nem nyugszik bele, Kocsis közölte, mindenképpen szerveznek neki egy gálameccset a méltó búcsú érdekében.

Nagy úgy látja, a balkezes átlövők posztján Balogh Zsolt és Ancsin Gábor révén megfelelő utánpótlása van a válogatottnak. „Olyan pályafutást kívánok nekik, mint amilyen nekem is volt” – üzent utódainak a játékos. Megköszönte a korábbi kapitányoknak a játéklehetőséget, és egy hajrá, magyarokkal zárta szavait.

Kocsis Máté mindehhez hozzáfűzte, Nagytól nem fog „megszabadulni” a magyar kézilabda, hiszen a veszprémi karrier mellett valamilyen poszton mindenképp számít rá a szövetség, de azt egyelőre nem árulták el, hol.

Nagy már fiatalon is megcsillogtatta tudását, Eb-bronzai és aranyérme van a serdülő Eb-kről és az ifi Eb-ről. 2004-ben és 2012-ben is negyedik lett a felnőtt válogatottal az olimpián, a 2009-es horvátországi világbajnokságon hatodik helyen zárt a csapattal. Többször is volt ittho az év kézilabdázója, a 2013-as vb-n az all star csapatba is beválasztották. 2009-től három éven át nem jött a válogatottba, aminek okáról több meg nem erősített hír is keringett akkoriban, mint például a válogatottak nem megfelelő anyagi juttatása. 199 meccsen 728 gólt szerzett nemzeti mezben. 

Eltörött a hüvelykujja

A vasárnapi Telekom Veszprém–THW Kiel VELUX EHF Bajnokok Ligája mérkőzésen Nagy László sérülést szenvedett. A meccs után Dr. Mahunka Zsolt egyből bevitte a kórházba ahol kiderült, hogy a jobb kezén eltörött a hüvelykujja. A játékos felépülése várhatóan 4-6 hetet vesz igénybe. Mielőbbi felépülést kívánunk Lacinak, aki igazán balszerencsésnek mondható októberben, hiszen tavaly szinte napra pontosan ugyanekkor törte el a kezét – írja a veszprémi csapat honlapja

 

###HIRDETES###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.