Negyeddöntőbe jutott Fucsovics Márton

Leonardo Mayer rosszullét miatt nem tudta befejezni a meccset.

MTI
2017. 10. 26. 12:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglistán századik magyar két selejtezős győzelemmel került fel a verseny főtáblájára, ahol a szerdai nyitókörben bravúrral 6:0, 6:1-re verte az ATP-rangsorban 50 hellyel előtte álló Jared Donaldsont. A csütörtöki nyolcaddöntőben az argentin Leonardo Mayer (52.) várt rá, aki előzőleg a nyolcadik helyen kiemelt német Mischa Zverevet búcsúztatta.

Első összecsapásukon a 25 éves Fucsovics semmire hozta a szerváját, majd rögtön elvette a sokat rontó dél-amerikaiét, aki nemsokára összetörte az ütőjét dühében. Az első három gém során a 30 éves Mayer – aki júliusban aratta második ATP-tornagyőzelmét Hamburgban – összesen két labdamenetet nyert.

A pihenő alatt a tavaly Davis Kupa-győztes argentin odahívatta az orvost, majd az ATP illetékesét is, aztán kezet fogott a játékvezetővel és Fucsoviccsal, jelezve, hogy rosszullét miatt nem tudja folytatni a meccset.

A magyar DK-válogatott vezére pénteken a nyolc között a második helyen kiemelt Marin Ciliccsel (4.) vagy a szintén horvát Borna Coriccsal (54.) találkozik.

Fucsovics eddig 110 világranglistapontot – és közel 50 ezer eurót – gyűjtött, amivel a jelenlegi számítások szerint várhatóan a 83. helyre jön fel a jövő heti rangsorban. Egy újabb sikerrel a 70. hely környékére érne.

Eredmény az ATP honlapja alapján:

nyolcaddöntő:

Fucsovics Márton–Leonardo Mayer (argentin) 3:0-nál Mayer feladta

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.