Németországból is jön játékos Ljubomir Vranjes első keretébe

Bartók Donát is bekerült az új szövetségi kapitány keretébe.

MTI
2017. 10. 11. 12:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bartók Donát, a német TBV Lemgo jobbátlövője is tagja a magyar férfikézilabda-válogatott keretének, amelyet első alkalommal hirdetett ki az új szövetségi kapitány, Ljubomir Vranjes. A 21 éves játékos még nem lépett pályára a felnőttválogatottban.

A 2016 januárjában rendezett lengyelországi Európa-bajnokság után most tér vissza a csapatba Faluvégi Rudolf, aki nyár óta a francia HBC Nantes kézilabdázója.

Az együttesnek hosszú idő után nem tagja a korábbi csapatkapitány, Nagy László, aki hétfőn jelentette be, hogy visszavonul a válogatottságtól.

A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint a nemzeti csapat húsztagú kerete október 23-ától egy hétig gyakorol együtt Győrben, de edzőmérkőzést nem játszik. Ez lesz a felkészülés első állomása a januári, horvátországi Európa-bajnokság előtt.

Ljubomir Vranjes munkáját az ugyancsak svéd Björn Sätherström segíti másodedzőként, a kapusokkal pedig Szathmári János foglalkozik.

A magyar férfiválogatott kerete

Kapusok: Borbély Ádám (Wisla Plock, lengyel), Mikler Roland (Telekom Veszprém), Székely Márton (Grundfos Tatabánya)
Jobbszélsők: Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya), Hornyák Péter (Balatonfüredi KSE)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Telekom Veszprém), Balogh Zsolt (Mol-Pick Szeged), Bartók Donát (TBV Lemgo, német)
Irányítók: Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), Győri Mátyás (Telekom Veszprém), Lékai Máté (Telekom Veszprém)
Beállók: Bánhidi Bence (Mol-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Telekom Veszprém), Vilovski Uros (Székelyudvarhelyi KC)
Balátlövők: Bodó Richárd (Mol-Pick Szeged), Faluvégi Rudolf (HBC Nantes, francia), Dzsamáli Imán (Telekom Veszprém), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém)
Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.