Női kézilabda: az FTC legyőzte a Larvikot

A norvég bajnokcsapat kezdett jobban, de Kovacsics Anikó vezérletével fordított a magyar együttes

MTI
2017. 10. 14. 17:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A norvég bajnokcsapat kezdett jobban (2-4), de Kovacsics Anikó vezérletével fordított az FTC (6-5). Holland légiósai, Laura van der Heijden és Danick Snelder góljaival némileg ellépett az előző idényben BL-negyeddöntős vendéglátó (13-10), és Faluvégi Dorottya találataival őrizte meg a különbséget a szünetig (18-15).

A szünet után a spanyol Nerea Pena lövései is pontosabbá váltak, és mivel Van der Heijden továbbra is eredményesen kézilabdázott, a védekezésben is javuló FTC már a hajrát megelőzően eldöntötte a meccset (33-27). Bár Kristine Breistol irányításával felzárkózott a Larvik (35-32), lelkes közönsége kitartó buzdítása mellett megérdemelten győzött a Ferencváros.

A Larvik legeredményesebb játékosa Kristine Breistol volt, aki tizenöt lövéséből kilencet gólra váltott.

Eredmény

FTC-Rail Cargo Hungaria – Larvik 37-33 (18-15)

A Ferencváros gólszerzői: Van der Heijden 10, Kovacsics 8, Faluvégi 6, Pena 5, Mészáros, Márton, Snelder 2-2, Schatzl, Jovanovic 1-1

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.