Női kézilabda BL: nehezen nyert a Győri Audi ETO

A címvédő Győri Audi ETO KC három góllal győzött a francia Brest Bretagne otthonában.

MTI
2017. 10. 15. 15:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazaiaktól Allison Pineau, a vendégektől Tomori Zsuzsanna, Jana Knedlíková és Anne Mette Hansen hiányzott sérülés miatt.

Nycke Groot és Yvette Broch vezérletével a meccs elején elléptek a győriek, akik rendkívül hatékonyan fejezték be gyors ellentámadásaikat (2-6). A Brest időkérése után megtorpant és támadásban pontatlanná vált a BL-címvédő, szűk tíz perc alatt elfogyott az előnye (6-6), ezért Ambros Martín vezetőedzőnek is időt kellett kérnie.

A magyar csapat több mint tíz percig nem szerzett gólt, a házigazdák 5-0-s sorozattal átvették a vezetést, utána viszont ők nem találtak a hálóba szűk tíz percen keresztül. Ezt kihasználva a vendégek ismét megnyugtató különbséget alakítottak ki (7-12), de a játékuk továbbra is igencsak hullámzó volt.

A Győr a második félidőben sem játszott kiegyensúlyozottan, illetve olyan jól, ahogy a múlt héten a dán Midtjylland ellen vagy szerdán az NB I-ben az Érd vendégeként. Előbb kettős emberelőnyben sem szereztek gólt a vendégek, majd kettős hátrányba kerültek, így megint szorossá vált az állás (15-15).

A hajrában Ambros Martín hat percen belül kétszer is időt kért, de játékosait ez sem lendítette át az újabb holtponton. A végéig nyílt volt a meccs, amelyet az ETO végül három góllal megnyert.

A francia együttes legeredményesebb játékosa a román Melinda Geiger volt hat góllal.

A Győr jövő szombaton az orosz Rosztov-Don otthonában folytatja BL-szereplését.

Eredmény

Női BL, 2. forduló, B csoport:

Brest Bretagne (francia)–Győri Audi ETO KC 23-26 (10-13)

A Győr gólszerzői: Groot 6, Amorim 5, Mörk 4, Broch, Görbicz, Oftedal 3-3, Althaus, Puhalák 1-1

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.