Szélesi Zoltán ülhet le két meccsre a válogatott kispadjára

Az U17-es válogatottat irányító szakember lehet a híd a régi és az új szövetségi kapitány között.

MN
2017. 10. 18. 10:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novemberben két felkészülési mérkőzést is játszik a magyar labdarúgó-válogatott – 10-én Luxemburg, 14-én Costa Rica ellen –, amely Bernd Storck keddi távozása miatt szövetségi kapitány híján van. Csányi Sándor MLSZ-elnök is elmondta, ha október 25-éig nem lesz új kapitány, megbízott edzővel futhatunk neki a két barátságos meccsnek.

Szélesi Zoltán neve már ennél a kijelentésnél is felmerült erre a posztra, a NSO most még erősebben állítja ezt a verziót. Amúgy sem túl reális, hogy egy hét múlva már meglesz az új kapitány.

Miként a portál írja, a válogatott szakmai stábjában a kedden távozó Bernd Storckkal együtt dolgozó, az U17-es válogatottat irányító szakember jól ismeri a jelenlegi keret tagjait, s miután a Csányi Sándor vezette elnökség nem akarja elkapkodni a hosszú távú döntést, ez a megoldás a legkézenfekvőbb.

A végleges utód pedig a sportnapilap netes kiadása szerint nem világhírű edzőklasszis lesz, a legnagyobb esély arra van, hogy a fiatal magyar edzőnemzedék egyik vagy több tagja kap lehetőséget. De nem Dárdai Pál térne vissza a Herthától, bár a háttérből segíthet. Szélesi mellett Szabics Imre, Fehér Csaba és Lőw Zsolt esélyes, előfordulhat, hogy közülük ketten edzőpárosként ülnek le a válogatott kispadjára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.