Újabb magyar sportoló hagyja el az országot

A kenus Varga Dávid edző lesz Thaiföldön.

MTI
2017. 10. 12. 12:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A döntésemet nagyban befolyásolta, hogy kaptam egy olyan lehetőséget, amely kétszer nem jön szembe – nyilatkozott a Graboplast Győr 29 éves versenyzője a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) honlapjának. – Mérlegelnem kellett, hogy a tokiói indulás reményében folytatom-e a felkészülést, vagy inkább elkezdek a civil élet felé nyitni. Mivel már csak pár tárgyam van hátra a pszichológia alapképzés befejezéséig, és a későbbiekben sportpszichológiával szeretnék foglalkozni, így jó tapasztalatszerzésnek gondolom, hogy nemcsak versenyzőként, de edzőként is belekóstoljak az élsportba.”

Varga Dávid elárulta: talán az idei Eb-ezüstérmére a legbüszkébb, mert a sok csapathajós eredmény mellett sikerült egyéniben is a dobogóra állnia.

A sportoló már elutazott Thaiföldre, s mint mondta, élvezi a munkát, de nagy kihívás az, hogy hat hónapot egyhuzamban külföldön kell tartózkodnia.

„Szeretném azt a sok-sok tapasztalatot, amelyet versenyzőként szereztem, megfelelően átadni az itteni kenusoknak. Bízom benne, hogy a nagy kaland mellett ez remek szakmai tapasztalatszerzés is lesz egyben” – mondta a világbajnoki bronzérmes sportoló.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.