Pass Ferenc: Magyarázza meg Shane Tusup, hogy miért tette!

Üvöltözve mutogatott Hosszú Katinka nevelőedzőjének Shane Tusup, Pass Ferenc szerint nem is köszön neki.

Radványi Benedek
2017. 11. 27. 13:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A (beszéd)stílusa miatt már eddig is számos ellenséget szerző Shane Tusup (Hosszú Katinka edzője-férje) a hétvégén újabb „áldozatot” szedett. Egy kisebb bajai versenyen szerepelt klubjával, az Iron Aquaticsszel, ahol a legutolsó futamot, a vegyesváltókét üvöltözve és középső ujjait mutogatva kísérte. A címzett a Halászlé Kupa szervezője, Pass Ferenc volt, aki történetesen Hosszú Katinka nevelőedzője. A bajai szakember a Facebookon írta meg, hogy többek között „Fuck you, Mr. Pass!” felkiáltásokkal illette őt.

Hogy miért, nem tudható pontosan, csak az, hogy Tusup versenyzője két-három másodperccel később rajtolt el a többieknél. – Abban a helyzetben nem akartam odamenni és szítani a feszültséget. Döbbenten álltam, szülők és edző kollégák jöttek oda, hogy ez most mi volt. Senki nem érti a reakciót. Magyarázza meg ő, hogy miért tette, én nem tudom – mondta megkeresésünkre Pass, aki 2008-ig irányította Hosszú Katinka munkáját.

– Én őt soha nem bántottam, mindig próbáltam neki köszönni, neki viszont nem sikerült. De ha levegőnek néz, akkor levegőnek néz, őt minősíti minden cselekedete – mondta Tusupról. Reakció egyelőre nem érkezett. – Én kiírtam magamból a feszültséget, nem akarok ezzel többet foglalkozni, és nem is kívánok lépni az ügyben. Persze, ha kapok egy bocsánatkérést, azt elfogadom, de a labda most nem nálam pattog.

A vasárnapi eset kapcsán az Iron Aquaticset is kerestük, választ egyelőre nem kaptunk. Shane Tusup hétfő este Facebook-posztban reagált. Azt írta, a startbíró nem ideális időpontban indította el a futamot, ezért reagált úgy, ahogy. Viszont büszke a versenyzőire, mert így is nyertek. Kijelentette, bár lehet, hogy nem a legmegfelelőbben reagált, mindig ki fog állni úszói mellett, és megvédi őket, mert egy igazi edzőnek ezt kell tennie. 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.