Bódi- és Bíró-parádéval verte a cseheket a magyar válogatott

Bíró Blanka három büntetőt hárított, Bódi hét gólt vágott. Remek egyéni teljesítményekkel nyertük utolsó csoportmeccsünket a vb-n.

Gabay Balázs
2017. 12. 08. 18:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zömmel cseh és német klubokban edződő Csehország ellen dőlt el pénteken, hogy a magyar válogatott harmadik vagy negyedik helyen jut tovább a B csoportból a németországi kézilabda-világbajnokságon. Kovacsicsék két vereség után javítottak, a harmatos argentinok után a lengyelek skalpját is begyűjtötték. A csehek nagy nehezen legyűrték a lengyeleket, nekik is ez volt a kulcsmeccsük, gólaránnyal előztük őket az összecsapás előtt.

Szöllősi-Zácsik Szandra hálószaggató lövéseivel és nagyszerű Janurik-védésekkel kezdődött a mérkőzés, egy teher alól felszabadult magyar válogatottat láthattunk. Rasmussen pihentette az előző mérkőzés legjobbjait, Zácsik mellett Háfra is kezdett például, a meccs elején technikai bakik borzolták a szurkolók idegeit mindkét oldalon. A világbajnokságokon általában a 13–15. hely között végző ellenfél távolról is bátran próbálkozott, mivel a Szekeres vezette védőfalból nem igazán léptünk ki az átlövőikre (8-6). Azért kellett küzdeni, hogy a pontszerzéssel és harmadik hellyel elkerülhessük a csoportgyőztes Romániát, így a dán mester időt is kért hamar.

Buta szabálytalanságokkal Bódi Bernadett és Kovacsics Anikó is kiállíttatta magát, négy góllal el tudtak lépni a csehek (11-7), de a visszatérő Bódi duplájával egyenlítettünk, sőt Mészáros beállóból már a vezetést is megszerezte (11-12). Korszerű, sebes támadásokkal ziláltuk szét a védelmet a szünetig, Schatzl Nadine és Bódi hét gólt szerzett egy félidő alatt (14-17). A második játékrészben folytatódott az örömjáték: Klivinyi Kinga cundergóllal, Bíró Blanka bravúros védésekkel járult hozzá ehhez. Kapusunk kettős emberhátrányban is hárított büntetőt. Markéta Jerábková viszont megállíthatatlan volt, az átlövő vezetésével 21-21-ig zárkózott a rivális. Szoros végjátékban, remek egyéni teljesítménnyel szereztük meg a győzelmet (29-30) és a harmadik helyet a csoportban. Folytatás a nyolcaddöntőben. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.