Legjobb gyorskorcsolyázónk két távon is ott lehet Phjongcshangban

Nagy Konrád 1000 és 1500 méteren készülhet a téli olimpiára, bár csak a hét elején hirdetik ki a hivatalos listát.

MTI
2017. 12. 11. 7:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy Konrád ugyan nem javított 1000 méteren a gyorskorcsolyázók idénybeli negyedik, Salt Lake Cityben zajló olimpiai kvalifikációs világkupaversenyén, de így is kvótás lesz ezen a távon. A nemzetközi szövetség (ISU) honlapja szerint a debreceni sportolót kizárták a táv B divíziójában, azaz a második vonalban. Viszont a múlt héten Calgaryban elért 1:08.78 perces eredménye elég lesz ahhoz, hogy induljon februárban a phjongcshangi téli olimpián.

Nagy Konrád minden bizonnyal 1500 méteren is olimpiai induló lesz. Ezekben a számokban 36-an vehetnek részt a dél-koreai játékokon: a vk-sorozat két-két novemberi és decemberi versenye alapján a legjobb húsz jut kvótához, míg a maradék 16 helyet a négy viadalon legjobb időeredményeket elérő versenyzők kapják meg. Nagy Konrád a mostani verseny előtt 1000 és 1500 méteren is 30. helyen állt. Az ISU a hét elején hirdeti ki hivatalosan a kvótához jutott versenyzőket.

Nagy Konrád 5000 méteren is próbálkozott, de nem járt sikerrel, ugyanis a B divízió 36 indulója közül 33. lett 6:53.43 perces eredménnyel.

Gyorskorcsolyázónk szakága nem azonos a Liu fivérek nevével fémjelzett rövid pályás gyorskorcsolyázókéval. Tőlük tízen is ott lesznek februárban Phjongcshangban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.