Meghalt Kisgyörgy Lajosné sportlövő

A 123-szoros országos bajnok sportoló életének 104. évében hunyt el.

MN
2017. 12. 09. 14:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életének 104. évében elhunyt Kisgyörgy Lajosné egykori sportlövő és edző, 123-szoros országos bajnok – tudatta a sportági szövetség az MTI-vel szombaton.

Fedor Magdaként 1914. január 14-én született a Vas megyei Pinkaszentkirályiban, iskoláit Szombathelyen végezte, s kezdetben a műkorcsolyázás és a tenisz volt a sportága. Legnagyobb sikereit sportlövőként aratta, a Budapesti Honvéd Egyesület lövészszakosztályának 30 évig volt a sportolója, s még 60 évesen is aktívan versenyzett. Hosszú sportpályafutása alatt 123 magyar bajnoki címet szerzett, puskás és pisztolyos számokban egyaránt. Sokszoros válogatottként több világ- és Európa-bajnokságon indult, ahol egyéniben és női csapatban is nyert ezüst- és bronzérmeket. Olimpián nem szerepelhetett, mivel a nők csak az 1984-es játékokon lőhettek először.

Aktív versenyzői karrierjét lezárva edzőséget vállalt, több egyesületnél is tanítványok sorát nevelte. A sportlövészet mellett végig megmaradt a síelés szerelmesének, még 90 éves kora után is hódolt a szenvedélyének. 95 esztendős korában a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play-életműdíját vehette át sportpályafutása elismeréseként.

Január 14-én lett volna 104 éves.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.