Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Novak Djokovic visszalépett az Abu-Dzabiban zajló tenisztornától

A tizenkétszeres Grand Slam-torna-győztes szerb játékos orvosi tanácsra döntött a visszalépés mellett.

MTI
2017. 12. 29. 12:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi világelső Novak Djokovic visszalépett az Abu-Dzabiban zajló bemutató férfitenisztornától. A torna honlapjának pénteki beszámolója szerint a 12-szeres Grand Slam-torna-győztes szerb játékos orvosi tanácsra döntött a visszalépés mellett. „Csalódott vagyok, hogy kénytelen voltam lemondani a szereplést. Szeretem ezt a tornát, és már  vártam, hogy Abu-Dzabiban versenyezzek, de az orvosaim szerint a könyökömnek több időre van szüksége a gyógyuláshoz” – nyilatkozta Djokovic. Hozzátette, az utóbbi néhány napban ismét fájdalmat érzett a könyökében, ezért folytatnia kell a terápiát.

„Izgatottan vártam, hogy ismét hivatalos mérkőzést játszhassak, élveztem a felkészülést, de kénytelen vagyok elfogadni a helyzetet, és várom, hogy a kezelések hassanak” – magyarázta. A világranglistán jelenleg 12. Djokovic legutóbb a wimbledoni bajnokság negyeddöntőjében lépett pályára július 12-én, ahol a második szettben feladta a cseh Tomas Berdych elleni meccsét. Két héttel később bejelentette, hogy könyöksérülése miatt az idén már egyetlen tornán sem indul.

Pénteki nyilatkozatában kiemelte, napokon belül eldönti, melyik versenyen kezdi meg a következő szezont. Az AFP francia és a Reuters brit hírügynökség beszámolója szerint is kétségessé vált a részvétele a január 15-én kezdődő ausztrál nyílt bajnokságon.

A spanyol Roberto Bautista ellenfele a szerb teniszező visszalépése miatt Andy Murray lesz az abu-dzabi bemutatótorna elődöntőjében.

A 30 éves Djokovic mellett Abu-Dzabiban tért volna vissza a svájci Stan Wawrinka, a kanadai Milos Raonic és a spanyol Rafael Nadal is, de mindannyian lemondták a szereplést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.